Sere pe păşunea oraşului

Data publicării:
SERE ZARNESTI

Primăria Zărneşti a strîns din subvenţia pe păşune de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură aproximativ 1.400.000 de lei. Cu aceşti bani edilii oraşului doresc amenajarea unor sere de legume, dar şi de flori. Asta în condiţiile în care, anual, se cheltuiau aproximativ 40.000 de lei pentru înfrumuseţarea oraşului, iar în urma acestui proiect cheltuielile s-ar reduce semnificativ.

Autorităţile locale spun că proiectul nu implică, totuşi, costuri mari de întreţinere. Ba chiar mai mult, acestea susţin că preţurile legumelor vor fi chiar şi cu 50% mai mici faţă de cele practicate de comercianţi.

"Preţurile vor fi mult mai jos faţă de cât se vând la momentul respectiv în magazine. Vreau să zic că primăria are undeva la 10.000 de hectare de pădure şi toate resturile care rămân, le vom folosi în încălzirea acestor sere", a spus Dorel Bârlădeanu - primar Zărneşti. 

Chiar şi aşa comercianţii din zonă sunt sceptici în privinţa unor preţuri mai mici.

"Nu cred că îşi permite să dea mai ieftin, dacă e un adaos comercial de 20%, nu ştiu dacă îşi va permite, trebuie să îşi plătească angajaţii, serele, lucrările...Să dea Dumnezeu!", susţine Gabriel Coantă - comerciant.

În timp ce comercianţii nu par prea încântaţi de construcţia serelor, la polul opus, cei mai bucuroşi de ideea primarului sunt localnicii care spun că actualele preţuri sunt destul de mari în raport cu veniturile lor.

"Păi nu mai cumpăr un kg, cumpăr numai strictul necesar şi mă limitez la banii pe care îi am, la veniturile pe care le avem şi care ne intră în casă", a spus un braşovean.

Conform edilului oraşului Zărneşti, în aproximativ două săptămâni serele ar trebui să fie gata, iar prima producţie să intre deja în lucru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri