Trenuleţul Libertăţii, la rezervaţia de urşi din Zărneşti

Data publicării:
TRENULETUL LIBERTATII

Trenuleţul Libertăţii trece prin toate punctele importante ale rezervaţiei. Administratorii s-au gândit că astfel, turiştilor le va fi mult mai uşor să ajungă la toţi urşii, să îi fotografieze şi să îi admire de aproape. Trenuleţul are o capacitate de 24 de persoane şi se opreşte în cinci staţii.

Zilnic, zeci de turişti vin să viziteze cea mai lăudată rezervaţie de urşi din Europa. De acum, vizitatorii vor avea o modalitate, confortabilă şi rapidă, să viziteze întreg parcul.

Pentru o plimbare cu Trenuleţul Libertăţii, adulţii plătesc 25 de lei, iar copiii şi studenţi, 5 lei. De luna viitoare, însă, pentru că întreţinerea sa costă destul de mult, preţurile vor fi de 40 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru tineri. Trenuleţul Libertăţii a costat 25.000 de euro şi este o donaţie din partea unei asociaţii de binefacere. Turiştii, care vin în aceste zile la Zărneşti, pot urca şi în Observatorul din rezervaţie, de unde vor avea ocazia să vadă şi stupii de albine, care furnizează mierea, ce reprezintă desertul urşilor. "Mierea este pusă în franzelă. Franzela se taie, se pune mierea şi apoi se aruncă peste gard. Este un deliciu pentru ei". spune Liviu Cioineag, managerul rezervaţiei.

Rezervaţia de la Zărneşti este cea mai mare din Europa şi a doua din lume. Se întinde pe o suprafaţă de 70 de hectare de pădure, pâraie şi iazuri. Aici au fost aduşi urşi bruni, găsiţi în captivitate în ţara noastră sau aduşi de la grădini zoologice din România dar şi de peste hotare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri