Sari la conținut

Accident în lanţ la intrare în Alba Iulia

Cetăţenii maghiari se aflau în excursie şi urmau să ajungă în oraşul Aiud. La mai puţin de 50 de kilometri de destinaţie, cele două autocare în care se aflau, s-au ciocnit. În urma impactului, unul dintre acestea a intrat într-un alt autoturism, proiectat la rândul său într-o maşină din faţă.

"Accident mic, slavă Domnului, nimic nu s-a întâmplat grav", a spus ghidul acestora, Robert Rus.

"Autobuzul din faţă s-a oprit brusc. Nu şi-a dat seama. În jur de 50 (n.r. km/h) a avut viteza", a explicat şoferul celui de-al doilea autocar.

"Ne întorceam de la Deva de la nişte rude şi am oprit la stop şi eu mă ţineam cu amândouă mâinile şi în momentul acela, simt o lovitură putenică, am fost împinşi de la spate, dar nu de primul autocar, ci de al doilea şi noi am împins o altă maşină, care este mai în faţă", a spus unul dintre pasageri.

"Conducătorul unui autocar înmatriculat în Ungaria nu a păstrat o distanţa regulamentară în mers faţă de un alt autocar, care circula regulamentar, în faţa sa. În urma impactului, autocarul înmatriculat în România a fost proiectat în alte două autoturisme, care circulau în faţa sa", a declarat Dan Toma, de la Serviciul de Poliţie Rutieră Alba.

Şoferul vinovat de producerea accidentului riscă dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.