Sari la conținut

Alba. Noi cazuri de toxiinfecţie alimentară la Sebeş

Ultimii care au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară s-au prezentat direct la Secţia de Boli Infecţioase a spitalului din Alba Iulia.

"Am stat toată ziua că am crezut că e o viroză, spre seară am auzit că ar fi ceva de la grădiniţă şi am plecat la Alba la UPU, urgenţe", a spus o mămică.

"Mi-a spus că a mâncat o cremă de biscuiţi, dar foarte puţin, pentru că ei nu prea place foarte mult şi a prezentat dureri de cap", a relatat alta.

"Doamnele educatoare au sunat, ele ştiau că au mîncat crema aceea de biscuiţi care este preferata lor şi cu singuranţa a mâncat o porţie mai mare pentru că a avut o formă mai gravă" 00:05:31:16

"Ei au făcut o formă medie de toxiinfecţie alimentară cu dehidratare, au necesitat tratament parenteral, evoluţia favorabilă şi doi copii se externează astăzi şi următorii în zilele ce vin, sperăm să evolueze favorabil", a afirmat Adina Curcă, şeful secţiei Boli Infecţioase de la Spitalul Judeţean Alba.

În urma controalelor efectuate la grădiniţă de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică şi de cei de la Direcţia Sanitar-Veterinară, au fost constatate mai multe nereguli.

"Meniurile servite au prezentat neconformităţi, respectiv nu au fost avizate de niciun cadru medical. S-a folosit ca ingredient gălbenuş de ou, nepreparat termic, lucru interzis de lege", a explicat Cristina Galoş, purtător de cuvânt al DSP Alba.

Activitatea grădiniţei a fost suspendată până la aflarea rezultatelor analizelor de laborator. În funcţie de acestea, vor fi date şi sancţiuni celor vinovaţi de producerea incidentului.