Antreprenori din liceu

Data publicării:
TARG ELEVI

Tinerii de doar 17 şi 18 ani care au participat la "Târgul de primăvară al firmelor de exerciţiu " şi-au luat în serios rolul de manageri. Andrei Reuţ, spre exemplu, a venit la Cluj tocmai din Giurgiu şi a închiriat o maşină pentru agenţia sa de turism.

Alţi elevi au creat pensiuni agroturistice şi, pentru a atrage clienţii au adus la standul de prezentare preparate tradiţionale precum plăcintă cu varză, prăjitură cu mere, dar şi cârnaţi sau slănină.

Tinerii nu doar se joacă. Ei pun în practică cunoştinţele învăţate la şcoală şi speră ca într-o bună zi să îşi transforme afacerile virtuale în realitate. „Ţinând cont că pensiunea a fost gândită pentru un spaţiu care există. Casa mea de la ţară de la străbunicii mei, moştenită de la ei, şi am putea avea spaţiu necesar” spune Maria Moldovan, elevă la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii.

Evenimentul care a ajuns la a doua ediţie a fost gândit de profesori de la Colegiul Tehnic din Cluj-Napoca tocmai pentru a-i ajuta pe liceenii din învăţământul tehnologic să înţeleagă ceea ce li se predă la clasă. „Au materiale promoţionale, cataloage, emit chitanţe, facturi, oferă pachete de produse şi servicii”, explică Marinela Marc, directorul Colegiului Tehnic Cluj-Napoca.

La târg au participat 37 de echipe din 9 judeţe. Munca elevilor a fost evalută de profesori universitari specialişti în domeniu şi de agenţi economici din Cluj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri