Artişti la apă

Data publicării:
desen apa

Acvariul de 2 metri cubi s-a aflat pentru prima dată la Cluj-Napoca. Polonezul Sebastian Grabowski a construit instalația, astfel încât să poată sta sub apă chiar și ore întregi. Scaunul este unul special, cu suport pentru picioare, susţinut de greutăţi, astfel încât apa să nu îl ridice la suprafaţă.

"Acvariul a fost construit pentru artiștii tineri care vor să experimenteze și altceva. Vezi lumea altfel, ai idei noi, ceva ce în realitate nu e prea posibil. Acest proiect l-am făcut prima oră în Crimeea, sub mare", a spus artistul Sebastian Grabowski.

Nu au fost foarte mulți cei care s-au încumetat să încerce desenul sub apă, însă și pentru cei mai experimentați artiști s-a dovedit a fi destul de dificil.

"E o experiență unică. Eu am fost foarte entuziasmată și vitează la început, când am intrat în apă. Greutățile ma trăgeau în jos, apa în sus, mâna mi se mișcă, sunetele se aud altfel sub apă, ești și în costumul de izopren, care nu e cel mai comod, povesteşte designerul Emilia Păunescu.

Instalaţia face parte dintr-o serie de experimente, cu care artistul vrea să testeze potenţialul a diferite locuri şi medii de a influenţa actul creativ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri