Sari la conținut

Baschet. Şapte străini în lotul lui U-BT Cluj-Napoca 

Barnette revine la Cluj după ce sezonul trecut a jucat în Bulgaria, la Rilski, unde a fost declarant MVP-ul campionatului. Michael Southall joacă pe postul de pivot, are 2,11 m înălţime şi 32 de ani. A evoluat în carieră la mai multe echipe din Europa şi lumea arabă, printre care All Sadd, din Quatar, Nyon, din Elveţia, Melilla şi Breogan, din Spania.

"Este un jucător foarte atletic şi foarte puternic. Este una din poziţiile unde, anul trecut, în meciurile mai importante, aveam probleme cu faulturile. De asta, avem 4 jucători, de fapt 3 pivoţi şi 2 de poziţia 4, avem 5 jucători pe poziţiile mari", a explicat Mircea Cristescu, preşedintele executiv al U-BT Cluj-Napoca. 

Formaţia clujeană va beneficia de un buget superior celui din stagiunea precedentă.

"Noi aşa ne-am propus: să asigurăm bugetul care va fi necesar să jucăm finala. Nici anul trecut nu eram chiar aşa de departe, deci acel ceva, probabil că va fi anul acesta, ca să putem să ne atingem obiectivul. Dacă va fi nevoie, va fi un million de euro. Dacă nu, nu", a afirmat Nicolae Tarcea, vicepreşedintele clubului clujean.

Liga Naţională de Baschet Masculin se anunţă extrem de atractivă. CSU Ploieşti şi Steaua Bucureşti au transferat jucători care au evoluat în Euroligă.

"Va fi un campionat puternic. Echipe foarte valoroase: Asesoft, Oradea, Steaua, Mureş, Timişoara, echipe cu tradiţie în baschetul românesc, vor încerca tot posibilul să ocupe un loc cât mai bun", a spus antrenorul Dorin Pintea. 

U-BT Cluj-Napoca se reuneşte în 10 august, când elevii lui Dorin Pintea vor efectua vizita medicală. Patru zile mai târziu, formaţia clujeană va pleca în Serbia pentru un stagiu de pregătire centralizată.