Bătrâni judecaţi pentru înşelăciune

Data publicării:
batrani judecati

Capul reţelei este Teodor Bucur, fost consilier la primăria Cojocna, care ar fi îndemnat mai multe persoane vârstnice să susțină în mod fals în fața notarilor publici calitatea de refugiat a unor persoane pe care le ajuta. Astfel, acestea beneficiau de indemnizații începând de la 100 de lei pe lună, în funcție de perioada petrecută ca refugiat.

Unul dintre inculpați, Sabău Toderaș, are peste 80 de ani și este din Cojocna. Acesta are de returnat în total peste 70.000 de lei, bani pe care i-ar fi obținut în mod fraudulos din 2005 până în 2011 din indemnizația de refugiat. Bărbatul susţine că este nevinovat și că a apelat la serviciile fostului consilier local doar din cauză că nu știa să completeze cererea de acordare a ajutorului financiar.

Curtea de Apel Cluj trebuie să se pronunțe acum în acest dosar, după ce Tribunalul i-a condamnat pe Teodor Bucur și pe alți inculpați la pedepse de până la 4 ani de închisoare.  

În acest caz sunt judecați 21 de pensionari, care au prejudiciat Casa de Pensii cu sume cuprinse între 10.000 şi 25.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri