Sari la conținut

Deţinutul evadat, căutat de poliţişti. Bărbatul a fugit ieri de la penitenciarul Aiud

Bărbatul căutat, în vârstă de 28 de ani, a fost încarcerat la Penitenciarul Aiud în luna ianuarie a acestui an. El a fost condamnat la un an de închisoare pentru furt calificat. Deoarece nu a avut abateri, tânărul a fost selectat pentru muncă necalificată la o societate din oraşul Teiuş.

Ieri însă, acesta a reuşit să fugă. Angajaţii societăţii spun că bărbatul s-a comportat normal şi nu înţeleg gestul acestuia, cu atât mai mult cu cât mai avea de executat doar 2 luni de pedeapsă.

"Noi lucram afară şi la un moment dat au zis că a dispărut cineva, unul dintre deţinuţi. (Ce făceau ei, unde erau? În interiorul sau în exteriorul halei?) Şi... şi", a afirmat unul dintre angajaţi.

"Nu mi s-a părut nimic deosebit la el, lucra acolo... curăţenie, nu o dat semne că vrea să fugă. (Mai avea puţin de executat?) Da, vreo două luni de zile... Nu ştiu ce i-a venit în minte să fugă", a spus altul.

Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

Tânărul evadat are 169 de centimetri, ochi căprui, iar în momentul în care a fugit era îmbrăcat în haine civile.

Pe aceeași temă