Film turnat în Salina Turda

Data publicării:
film salina

Filmul spune povestea unui personaj masculin care, măcinat de pierderea memoriei, este purtat într-o călătorie a descoperirii de sine. În încercarea de a-şi regăsi trecutul, acesta poposeşte în lumi diferite. Impresionaţi de frumuseţea salinei, regizorii au considerat acest obiectiv turistic potrivit pentru a transpune în imagini o parte din scenariul peliculei.

"Este un loc unic. Când am auzit pentru prima dată de o asemenea roată plasată în subteran, am crezut că e o glumă. Aşa că am căutat-o anul trecut, în 2013. Este extraordinar, e un mare plus pentru producţia filmului. Totul stă în puterea vizuală a locaţiei. În secvenţele de aici, el (n.r. personajul) descoperă puţin câte puţin din trecutul lui. Pe parcursul filmului, el încearcă să rememoreze cine este cu adevărat, încearcă să-şi împrospăteze memoria", a precizat  Luis Esteban, regizorul filmului.

"Filmul este un thriller psihologic, care ne poartă prin mai multe spaţii şi în mai mulţi timpi, să spunem aşa, e oarecum destul de ciudat. Aminteşte de "Memento", mie poate îmi aminteşte mai mult de "Inception", deci e undeva în zona asta", a afirmat Bogdan Moncea, producător executiv Castel Film.

Conan Stevens, cu apariţii în "Urzeala tronurilor", "Spartacus" sau "Hobbit-ul" şi John Davis, din "Indiana Jones" şi "Stăpânul inelelor" sunt doi dintre actorii care vor apărea în pelicula "Nameless". Lor li se alătură peste 130 de figuranţi care au filmat în Salina Turda mai bine de zece ore pe noapte. Una dintre scene a fost filmată în mina Rudolf, la 120 de metri adâncime şi ilustrează un carnaval, în care actorii s-au deghizat în acrobaţi şi cântăreţi.

"Această locaţie îţi dă un sentiment foarte ciudat. Aş zice că induce frică, deci se potriveşte foarte bine. Să găseşti o mină cu un carnaval deja construit înăuntru, astfel încât noi sa adăugăm doar luminile si să o transformăm... Este ceva desprins parcă din altă lume", a spus Blaine Currier, producătorul filmului "Nameless".

Regizorii au filmat mai puţin de o săptămână în Islanda şi Spania, iar în România vor sta peste 40 de zile. Filmările din ţară au început în 11 august la Sighişoara şi vor continua în Braşov şi Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri