Horea Uioreanu, în arest la domiciliu

Data publicării:
121114 DECIZIE UIOREANU VO

"S-a înlocuit măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu. Suntem mulţumiţi în acest moment cu această decizie, considerăm că este o decizie echilibrată, de natură să satisfacă scopul preventiv al măsurii", a afirmat Smaranda Bara, cea care îl apără pe Horea Uioreanu.

Judecătorii Tribunalului Cluj au admis la începutul acestei săptămâni cererea avocaţilor de schimbare a măsurii arestului preventiv cu cel la domiciliu. Procurorii DNA au contestat decizia, dar acţiunea lor a fost respinsă de magistraţii Curţii de Apel.

"S-a susținut că nu mai există dovezi, că lăsaţi în arest la domiciliu, inculpaţii ar perturba buna derulare a procesului penal. De altfel, argumentele au fost aceleași pentru toți inculpații, ele s-au referit la inexistența unor argumente sau motive de natură să justifice menținerea măsurii arestului preventiv", a precizat Tiberiu Ban, şi el avocat al lui Horea Uioreanu.

Şi oamenii de afaceri Vasile Pogăcean și Ioan Bene, cercetaţi în acelaşi dosar, vor fi cercetați tot în arest la domiciliu.

"Suntem bucuroși de decizie și bineînțeles că îl așteptăm acasă cu toții, familia, copiii și sperăm să fie bine în continuare", a spus Camelia Pogăcean, soţia lui Vasile Pogăcean.

Pe durata arestului la domiciliu, inculpații trebuie să se prezinte în faţa judecătorului ori de câte ori este nevoie. Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu a fost arestat la finalul lunii mai şi este acuzat de procurorii DNA de luare de mită, fals în înscrisuri și complicitate la spălare de bani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri