Manageri gospodari: Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia cumpără energie ieftină de pe bursă

Data publicării:
spital

Pentru că facturile la curent electric erau tot mai mari, managerul Spitalului Judeţean Alba s-a hotărât să ia măsuri ca să mai facă economii.

"Pe măsura dezvoltării activităţilor noastre, am constatat că ne crescuse foarte mult consumul de energie electrică. Există metodele directe de schimbare a becurilor, de utilizare a consumatorilor din clasa A +. Am încercat şi pe linia asta să mergem - am schimbat frigiderele, am dotat secţiile cu maşini de spălat, în aşa fel încât să ne scadă consumurile", a declarat Nicoleta Coşarcă, managerul Spitalului Judeţean Alba.

Şi pentru că economiile nu au fost prea mari, conducerea spitalului de urgenţă Alba s-a gândit că cel mai bine ar fi aibă un furnizor de energie cu preţuri mici. Aşa că, a înscris spitalul în Bursa Română de Mărfuri şi a licitat pentru ofertele agenţilor economici. În trei ani, facturile la curent aproape s-au înjumătăţit.

"La cele trei participări la Bursa de Mărfuri pentru curent electric, am obţinut o reducere de 49,5 %, iar în lei, de aproximativ 88.000 lei pe an. În ceea ce priveşte participarea la gaz, deşi suntem la prima participare, am obţinut şi aici o reducere în procente de 5,71%, iar în lei, de aprox 82.000 lei pe an", a precizat Diana Mârza, directorul economic al spitalului.

"În primul rând, demonstrează faptul că administraţia locală este mult mai interesată să folosească banul public eficient. Conducerea spitalului e preocupată ca banul să fie cât mai bine folosit, a găsit şi această soluţie", a afirmat Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba.

Doar patru spitale din ţară, printre care şi cel de urgenţă din Alba Iulia, au calitatea de membru afiliat al Bursei Române de Mărfuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri