Osemintele lui Flore Tahâş, ridicate de autorităţi

Data publicării:
OSEMINTE TAHAS

La ridicarea osemintelor lui Flore Tahâş au participat doi medici legişti şi doi specialişti criminalişti din judeţul Bistriţa-Năsăud, dar şi un procuror militar din Cluj. Aceştia au făcut măsurători şi fotografii la faţa locului şi au împachetat cu grijă rămăşiţele găsite de arheologi.

"Erau destul de deteriorate din cauza anilor, în jur de 64 de ani de când a fost înmormântat. Şi solul este mai mult piatră şi argilă, dar totuşi s-a păstrat destul de bine şi au fost ridicate aproape în întregime osemintele", a precizat Florea Morozan, agent şef Biroul de Investigare Tehnico-Ştiinţifică Sângeorz-Băi.

"Osemintele au fost preluate, vor fi duse la Bistriţa la Institutul Medico-Legal şi este de presupus că, în circa o lună, expertiza se va realiza. Urmează ca să se demareze investigaţia procurorului militar, pornind şi de la elementele pe care noi deja le-am furnizat", a afirmat Marius Oprea, director în cadrul IICCMER.

La faţa locului a fost oficiată o slujbă religioasă în amintirea tânărului ucis de Securitate, la care au participat şi rudele acestuia.

"M-a crescut, că mama a rămas văduvă şi de aceea a fugit şi din armată", a spus Viorica Pietroaie, sora lui Flore Tahâş.

Flore Tahâş a fost împuşcat în 25 iunie 1950, la doar 22 de ani. El a fugit din armată pentru a-şi ajuta mama şi cei nouă fraţi. A fost găsit însă de Securitate, ascuns în podul unei gospodării, din apropierea oraşului natal.

După finalizarea analizelor, rămăşiţele acestuia vor fi îngropate în cimitirul din Sângeorz-Băi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri