Sari la conținut

Păpuşile prind viaţă la Cluj

Zilele acestea, copiii sunt aşteptaţi la Turnul Croitorilor de Croitoraşul cel viteaz. Spectacole de teatru pentru cei mici vor fi organizate în mai multe locaţii printre care Cercul Militar, Opera Română şi Academia de Muzică "Gheorghe Dima".

"Sala teatrului de păpuşi fiind mică, sunt spectacole care nu pot fi jucate acolo, sunt spectacole cu actori îmbrăcaţi în păpuşi. Deci și din necesități și din dorința de a folosi spațiul orașului, de a prezenta copiilor. Probabil foarte puțini copii au intrat aici, în Turnul Croitorilor, și este păcat, pentru că aici este o pată de istorie. Vor putea să vadă Punguța cu doi bani, vor putea să vadă Zâna lacului, a afirmat Emanuel Petran, directorul Teatrului de Păpuşi Puck.

Anul acesta, în atenția organizatorilor festivalului internațional de păpuși, se află copiii cu tulburări din spectrul autist. Vineri se va pune în scenă, în premieră la teatrul pentru copii, piesa interactivă Tărâmul dintre valuri.

"Pe scenă avem o instalație interactivă, tip labirint, în interiorul căreia sunt jocuri care pot fi acționate mecanic de către copii. Rând pe rând, alături de un actor, intră în acestă instalație scenografică în care devin eroi, în care îmbracă costume, rezolvă enigme, care sunt menite a-i ajuta să fixeze informația pe care o primesc", a explicat Elena Butuşină, regizor.

La Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete "Puck" care se desfăşoară în perioada 12-17 octombrie sunt aşteptaţi mii de copii. Anul trecut, peste 5.000 de bilete au fost vândute în cadrul acestui eveniment.