Sari la conținut

Spectacolul statuilor vii

De mai bine de 12 ani, Afke este "o statuie vie" cu carte de muncă. Totul a început ca un hobby pe străzile orașului natal, în Olanda, dar în scurt timp pasiunea s-a transformat într-o meserie care a dus-o la spectacole în toate orașele de pe continent. Acum, la Cluj-Napoca.

"O statuie vie bună înseamnă o combinație între bază, adică a sta nemișcat, și un costum bun dar și un scenariu. Tu pretinzi că ești cineva, iar lumea te crede și este importantă și interacţiunea cu audiența", spune Afke.

Succesul ei și al partenerul ei de scenă, Miko, nu ține doar de capacitatea statuilor de a nu se mișca, ci mai degrabă de complexitatea personajelor alese. Astfel, costumele și machiajul trebuie să lase publicului impresia că ceea ce vede este într-adevăr o statuie.

”Cu cât avem mai mult machiaj, cu atât mai mult ne intrăm în rol. Cred că devenim și mai serioși pentru că, la pregătire, pare că niciodată nu ai suficient de mult timp”, explică tânăra.

Afke și colegii ei de trupă au în palmares chiar și un titlu mondial la competiția statuilor vii, care are loc anual în Olanda.

O reprezentaţie poate dura chiar și trei ore, iar în cadrul concursurilor se evaluează, de către juriu și public, originalitatea scenariului și a costumelor.