Ziua Interacţiunii Om-Animal

Data publicării:
280214 om animal

Cunoscuţii căţei de terapie Bailey şi Bes i-au încântat pe clujenii veniţi la „Ziua Interacţiunii Om-Animal” cu exerciţiile de dresaj executate impecabil. După ce au urmărit demonstraţiile, iubitorii de animale au putut să îşi exerseze şi ei talentul de dresori.

Preşedintele asociaţiei Dog Assist, George Mosoia, a explicat că: „nu e suficient să ai câinele în casă şi să-i dai doar apă şi mâncare. E foarte important să ştii să faci lucruri împreună cu el, să-l plimbi, să faci nişte jocuri, să-l pui să sară peste o mătură din casă. Să se bage sub un scaun sau să urce pe un scaun.”

La manifestare, au participat şi primii câini-ghizi pentru nevăzători din România. „Din păcate nu avem tradiţie în acest domeniu. Cerinţa este foarte mare, pentru că avem aproximativ 100.000 de persoane cu deficienţe de vedere grave şi nevăzători, iar numărul câinilor este sub zece” a declarat Szabo Zoltan, preşedintele asociaţiei Angel Dog din Satu Mare.

La "Ziua Interacţiunii Om-Animal", participanţii au putut să ia contact şi cu şerpi, păianjeni sau insecte. „Un astfel de eveniment este un mijloc extrem de plăcut, asociat cu plăcere şi veselie şi ne dă ocazia de a ne cunoaşte mai bine unii pe alţii şi se ştie foarte bine că în preajma animalelor devenim şi mai conştienţi de respectul pe care trebuie să îl acordăm şi oamenilor”, a arătat preşedintele Asociaţiei Române de Activităţi şi Terapie Asistate de Animale, conf. dr. Alina Rusu.

Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul UBB, împreună cu Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri