Cursă de cai, după 10 ani. Primul eveniment hipic internaţional a avut loc la Mangalia 

Data publicării:
cai

A trecut aproape un deceniu de când Hipodromul Mangalia nu a mai fost atât de animat. Spectatori, proprietari de cai de rasă şi jokey cu toţii au stat cu sufletul la gură pentru a vedea ce fac preferaţii lor în cursă. Prima, de altfel, A fost primul concurs organizat în din ultimii 10 ani organizată pe Hipodromul din Mangalia.

Cătălin Dogărescu este proprietarul a cinci cai de rasă. Este pasionat încă din copilărie de aceste animale nobile iar acum vrea să facă performanţă cu ele. Unul dintre ei l-a adus la cursa, din acest weekend, de la malul mării.

"Cât vă costă întreţinerea lor? Un cal fără antrenamente doar ca să îl ţin pentru mine pentru agrement costă cam 5 milioane de lei pe lună. Şi dacă ar fi să îi înscrieţi în competiţii oficiale ar trebui să cheltuiţi mai mult? Da. De acum încep antrenamentele, ne trebuie antrenor, jokeu, alimentaţie specială. Dar şi valoarea lui creşte de la o cursă la alta", a spus Cătălin Dogărescu, proprietar.

Valoarea unui cal diferă în funcţie de performanţe şi de linia sa genealogică. La Hipodromul de la Mangalia au concurat la acest final de săptămână unii dintre cei mai valoroşi cai pur sânge englez de la Herghelia Mangalia, dar şi de la cele din la proprietari privaţi din Bulgaria şi Ungaria. A fost o cursă de cai pur sânge englez.

"Un pur sânge englez în România deocamdată nu are o valoare atât de mare pentru că neavând hipodrom până acum nu am avut unde să Îi antrenăm",  a declarat Adrian Ghereben, proprietar cal.

Cursa din acest weekend este numai începutul unui şir lung de astfel de evenimente organizate pe hipodromul din Mangalia, promit reprezentanţii săi. De anul viitor, cursele de cai vor fi nelipsite din sezonul estival.

"Turistul care vine pe litoralul românesc şi vorbim aici de la Năvodari la Vama Veche poate veni să urmărească aceste curse hipice. Dar vb aici nu numai de turiştii de la noi ci şi de turiştii din Bulgaria. De ce nu, pentru că într-o oră vor fi aici la hipodromul Mangalia!", a spus Cristian Radu, primarul oraşului Mangalia.

Următoarea cursă internaţională de cai este programată la Mangalia pentru aprilie, anul viitor.


reporter: Liviu Burghelea
operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri