Idilic în videoclip, cenuşăreasă în realitate. Litoralul românesc este în şantier, înainte de 1 Mai 

Data publicării:
litoral urat

 

Staţiunea emblemă a litoralului, Mamaia, este încă în şantier. La tot pasul sunt săpate gropi, iar pavelele aşteaptă stivuite să umple golurile din faleză. Deocamdată, prioritară este terminarea scenei pe care vor urca artiştii, toată vara.

"Nu o să mai fie ca şi anul trecut, anul trecut a fost foarte frumos, şi, na! Acum e cam naşpa, dezgustător", a spus un trecător. 

Reprezentanţii Primăriei Constanţa susţin că lucrările se vor termina la timp, iar Mamaia va fi la înălţime.

Decebal Făgădau, primarul interimar al Constanţei: "Mamaia va arăta bine la 1 mai, mai bine ca anul trecut, în sensul că suntem mult mai avansați cu lucrările. Proiectul este încă în implementare."

Ana Marcu, consilier local: "Din experiența și din practica de până acum, nu cred că vor fi gata".

Anca Nedea, vicepreşedintele Patronatului Mamaia: "Vă daţi seama că deranjant este oricum, dar ei s-au obişnuit, cel puţin şi în urma proiectului de anul trecut, cu ideea că 2-3 ani Mamaia, chiar şi Constanţa cu zona veche, zona istorică sunt în refacere."

Nici plajele nu sunt pregătite să primească turişti. Pe nisipul de la intrarea în staţiune, sute de pietre sunt abandonate acolo de muncitori. În plus, din loc în loc plaja este sufocată de peturi, hârtii şi crengi de copaci.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "La ultima vizită a Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor s-a hotărât ca până pe data de 15 aprilie plajele să fie curăţate de pietre. Există însă porţiuni de pe care bolovanii nu au dispărut încă."

Marieta Iorga, purtătorul de cuvânt al ABADL: "Adminstraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a predat deja agenţilor economici 85% din sectoarele de plajă."

Pentru 1 Mai, numai în staţiunea Mamaia sunt aşteptaţi peste 25.000 de turişti. pe întreg litoralul cifra ar putea depăşi 30 de mii de vizitatori.

reporteri: Paul Greavu / Adrian Herţa
operatori: Cătălin Vârban / Mihai Ciobanu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri