Sari la conținut

Încălzire centrală la papagali. Papagalii exotici au nevoie de condiţii speciale în timpul iernii

 

Papagalii au fost donaţi Complexului Muzeal cu o singură condiţie: facilităţile pe care păsările le au aici să fie cel puţin la fel de bune ca cele oferite de fostul proprietar. Aşa că, şefii Complexului au comandat o clădire specială pentru zburătoarele exotice.

Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii: "Aici, undeva sub mine este traseul de încălzire centralizată. Am făcut o derivaţie a acestuia şi am ajuns să le facem încălzire centralizată şi papagalilor."

Păsările provin din regiuni precum America Centrală şi de Sud şi sunt destul de pretenţioase. Temperatura din încăpere trebuie să aibă în jur de 25 de grade Celsius, iar curenţii de aer trebuie să fie aproape inexistenţi.

Meniul lor zilnic este pe măsură. Pe lângă hrana uscată obişnuită, papagalii au la dispoziţie fructe proaspete dar şi diverse tipuri de arahide. Numai hrana lor pe o lună costă aproape o mie de euro.

Constănţenii nici nu şi-ar fi imaginat vreodată că papagalii exotici o duc mai bine iarna decât oamenii.

De luna aceasta, cine vrea să vadă papagalii şi celelalte specii din Microrezervaţie vor plăti 10 lei, iar copiii 5 lei, faţă de 25 de lei până acum.

reporter: Annabelle Borş
operator: Liviu Eremia