Sari la conținut

Navă de şase stele, în Portul Constanţa. Pasagerii de pe "Silver Cloud" plătesc 3.000 de euro pe zi

Nava a ajuns la ora opt dimineața în Port și, după ce a ancorat la cheu, pasagerii au coborât unul câte unul, dornici să plece în excursiile organizate de armator în Constanţa şi în Capitală.

Mary este din Noua Zeelandă și odată la câţiva ani pleacă în excursii cu nave de croazieră. A fost pe coasta Atlanticului, cu vaporul, apoi a traversat Mediterana şi în final a ajuns pe Marea Neagră. Nu a văzut până acum porturile şi oraşele de aici şi vrea să afle cât mai multe despre obiectivele turistice din zonă.

Mary, turistă: "Sunt pe navă de 49 de zile şi am vizitat totul începând cu Lisabona si pâna în Essen. Pe 21 octombrie ma voi întoarce în Noua Zeelandă. Este un drum de întoarcere lung. Ce vreţi să vizitaţi astăzi? Mă voi duce în Delta Dunarii. În Deltă? Da, să văd păsările şi albinele."

Pentru unii dintre pasageri oraşul-port în care au debarcat a fost o necunoscută: "Ce veți vizita astăzi? Nu știu, ne vor prezenta obiectivele principale din orașul Bulgaria.", a spus unul dintre turişti.

Hotelul plutitor Silver Cloud a călătorit în toată lumea și și-a răsfățat pasagerii în luxul de șase stele. Creată pentru a asigura un loc intim, nava transportă în călătoriile pe mările şi oceanele globului mai puţini pasageri, are servicii mai bune și un spațiu mult mai generos în cabine.

Cezar Micheten, agentul navei Silver Cloud: "Este o navă exclusivistă, majoritatea pasagerilor sunt din Statele Unite. Au toate facilitățile posibile pe navă, restaurante, au cinema, au cazino."

Pachebotul Silver Cloud își va urma călătoria în Europa, iar următorul port în care va ajunge este Izmir. O parte dintre pasageri au optat pentru o excursie completă, de două luni, alţii pentru călătorii de o săptămână.

reporter: Annabelle Borș
operator: Cătălin Vârban