Sari la conținut

Nisip fin ca în Caraibe. Plajele din Mamaia sunt curăţate cu utilaje unice în România 

"Această sită din spatele ei intră în nisip până la o profunzime de 10 centimetri. Făcând lucrul acesta în cei 10 centimetri de nisip dintre suprafaţă şi interior sunt luaţi şi plimbaţi prin această sită, rămânând la sfârşit după cum se vede în cuva utilajului, mucuri de ţigară, scoici mărunte, frunze, hârtii şi toate resturile menajere", a spus proprietarul utilajului.

Nu doar turiştii sunt mulţumiţi ci şi angajaţii. Au scurtat cu cel puţin două ore timpul de curăţare a plajelor.

Daniel Datcu, angajat al unei plaje: Ne uşurează foarte mult munca, în aproximativ o oră, o oră şi jumătate puntem curăţa 6.000 de metri pătraţi de plajă.

Administratorii plajelor spun că s-au gândit la achiziţionarea utilajelor în urma plângerilor pe care le-au primit de la turişti , anii trecuţi.

Sebastian Puznava, reprezentantul unei firme de utilaje: Se plângeau de faptul că pe plajă există foarte multe scoici şi le e frică să îşi lase copii întrucât aceştia se pot răni. Pentru a avea o plajă Blue Flag trebuie neapărat să ai în dotarea ei şi un astfel de utilaj, care o face exact ca plăjile din străinătate, cu nisip fin şi foarte curat.

Preţul unor astfel de utilaje porneşte de la 5.000 de euro şi poate ajunge şi până la 17.000 de euro, în funcţie de dotări şi accesorii.

reporter: Luiza Nicolae
operator: Cristian Caciauna

Pe aceeași temă