Noi sensuri giratorii. Acestea vor fi amenajate în intersecţii-cheie din Constanţa

Data publicării:
sens giratoriu

Constanţa este oraşul în care sensurile giratorii se înmulţesc pe zi ce trece. Administraţia locală şi poliţiştii rutieri au căzut de acord să amplaseze altele în zone declarate cu risc ridicat de accidente. De exemplu, numai strada Traian va avea, în total, 4 sensuri de circulaţie în intersecţii.

Alexandru Baran, reporter Digi24 Constanţa: "Până la sfârşitul anului, 3 sensuri giratorii vor fi construite pe o distanţă mai mică de 1 km. Unul dintre ele va fi amplasat chiar aici în această intersecţie din centrul oraşului Constanţa."

Alte puncte vizate sunt intersecţiile dintre Şos Mangaliei cu strada Caraiman, str Baba Novac cu strada Dezrobirii, Bd. Aurel Vlaicu cu str Ştefăniţă Vodă. 2 sensuri giratorii vor fi amplasate şi pe Bd. Lăpuşneanu intersecţie cu str Suceava şi încă unul la intersecţia cu Str Nicolae Iorga. Un alt sens giratoriu va fi amplsat şi în zona Brotăcei, la intersecţia dintre străzile Suceva cu Adamclisi și Dobrilă Eugeniu. Ultima locaţie va fi în staţiunea Mamaia, la răscrucea dintre bd. Mamaia şi bd. Aurel Vlaicu.

Bogdan Păduraru, purtător de cuvânt IPJ Constanţa: "Orice amenajare rutieră din judeţul Constanţa ce aduce un plus de siguranţă şi fluenţă în trafic este un câştig pentru toţi participanţii la trafic şi este binevenită."

Cu toate acestea, sunt şi constănţeni care nu consideră că noile sensuri giratorii vor fi utile.

"Nu le văd sensul, deci aceştia sunt bani publici care se duc pe apa sâmbetei. Unde trebuie nu le bun, nu le văd sensul.", a spus un taximetrist.

Finalizarea sensului giratoriu de pe B-dul Aurel Vlaicu, intersecţia cu str. Ştefăniţă Vodă, era planificată pentru sfârşitul anului trecut, dar a fost amânată din cauza vremii nefavorabile.

reporter: Annabelle Borş, Alexandru Baran
operator: Alexandru Brînzaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri