Sari la conținut

Peisaje mediteraneene pe litoralul românesc. Oazele de liniştite, tot mai căutate de familişti

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: Aici, pe plaja de la Tuzla, marea are altă culoare: un albastru mediteranean, iar singura muzică pe care o aud turiştii este cea a valurilor

Cei o mie de metri de nisip se află la 25 de kilometri distanţă faţă de oraşul Constanţa. Puţini sunt cei care ştiu că există un asemenea loc sălbatic, neatis de civilzaţie. Familia Ioniţă a sosit din Ploieşti. A aflat de la nişte prieteni despre locul uitat de la lume de la Tuzla.

Laurenţiu Ioniţă, turist: Am auzit că este mai liber şi, pentru copil...ne-am gândit că ar fi în avantajul nostru. Avem mai puţin grijă de ea, în sensul că se pierde mai greu

Cei câţiva turişti care s-au îndrăgostit de peisajul sălbatic oferit de plaja de la Tuzla spun că şi-ar dori ca totul să rămână aşa cum este, aşa cum a vrut natura.

Căsuţele de stuf şi bărcile trase pe nisip dau frâu liber turiştilor să îşi imagineze cum era plaja înainte să fie descoperită de ei. Pe vremuri, aici era locul pescarilor dar acum au rămas puţini. Peştele nu mai trage ca înainte iar din meseria asta este greu să supravieţuieşti.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: Nu ne aflăm pe o plajă din Caraibe, ci într-o zonă ascunsă a localităţii 23 August. Pe această fîşie de nisip ajung doar localnicii, prietenii lor apropiaţi şi rudele

Drumul este destul de anevoios. Trebuie să mergi câţiva kilometri prin câmp dar, odată ce descoperi peisajul de sus, de pe stânci, parcă nimic nu mai contează.

Silviu a venit din Capitală. A vrut ca, măcar pentru câteva zile, să fugă de viaţa agitaţia din Bucureşti, de traficul aglomerat, de aerul poluat. A aflat de golful de la 23 August şi a vrut să vadă plaja sălbătică de aici.

Aici, la 23 August se pot face şi scufundări, iar peisajul de sub apă este fabulor: începând de la adâncimea de patru metri se află catacombe în care s-au ascuns crabi, pești ori meduze.

reporter: Oana Manoilă
operator: Mihai Ciobanu