Primele terase demolate în Mamaia. Afacerea consulului onorific al Libanului la Constanţa nu era autorizată

Data publicării:
DEMOLARI

Bucată cu bucată, terasa în care funcţiona o shaormerie a fost dărâmată de buldozerul firmei angajate de primărie. Muncitorii au încărcat în basculantă inclusiv grătarul şi statuetele care decorau terasa.

Această terasă şi autoservirea din imediata apropiere au funcţionat până sezonul trecut. Proprietarul lor, consulul onorific al Libanului la Constanţa, spune că a inteníonat să autorizeze terasele, dar angajaţii municipalităţii, susţine el, nu au vrut acest lucru.

Charbel Maroun, proprietarul teraselor: "S-a spus: domne, vreau să legalizez treaba asta! Nu, trebuie să demolăm. Au venit Jandarmeria, au veni Poliţia, au stat poliţia acolo, parcă suntem terorişti".

Reprezentanţii primariei susţin că au acţionat legal.

Ionuţ Pripişi, adjunctul şefului Poliţiei Locale Constanţa: "S-au dat amenzi, s-au făcut somaţii, s-a emis şi o dispoziţie de primar în sensul acesta, întrucât măsurile dispuse prin amendă nu au fost respectate, drept pentru care s-a procedat la desfiinţarea pe cale administrativă".

Tată acţiunea de demolare s-a produs sub ochii turiştilor şi a fost supravegheată de jandarmi şi de poliţişti.

Proprietarul teraselor spune că a investit acolo 80.000 de euro şi că vrea să ceară în instanţă ca Primăria să îl despăgubească si pentru prejudiciul de imagine.

reporter: Anca Medrea
operator: Mihai Ciobanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri