Primul focar de toxiinfectie alimentară de pe litoral

Data publicării:
PRIMUL FOCAR

Cele cinci persoane participau la un curs organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi erau cazate la un hotel de trei stele din staţiunea Mamaia. Autorităţile sanitare au declarat că oamenii au solicitat ajutorul medicilor la scurt timp după ce au mâncat la restaurantul hotelului.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, Constantin Dina, s-au recoltat de la hotel probe de mâncare, alimente, precum şi probe de la angajaţi, dar şi din blocul alimentar. Din primele cercetări ale inspectorilor, unitatea este o unitate curată, care respectă circuitele funcţionale.

Medicii spun că cel mai probabil, pacienţii s-ar fi îmbolnăvit din cauza unui aliment expirat sau preparat termic necorespunzător.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Constanţa, primul apel telefonic la numărul 112 a fost primit ieri, în jurul orei 22.00 de la o femeie cazată la hotelul respectiv.

Este pentru prima dată de la deschiderea sezonului estival când autorităţile se confruntă cu un focar de toxiinfecţie alimentară în unităţile de alimentaţie de pe litoral. În cazul în care, în urma anchetei epidemiologice, se dovedeşte că de vină pentru îmbolnăvirea celor cinci sunt reprezentanţii unităţii hoteliere, aceştia riscă o amendă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri