Sari la conținut

Vacanţe cu adrenalină pentru toate gusturile

 

Sunt doar câteva dintre provocările pentru turiştii care nu-şi doresc o vacanţă liniştită, ci una plină de adrenalină. Propunerea vine de la agenţii din Turcia, Georgia, Bulgaria, Moldova şi România, care participă la un târg de turism de aventură, organizat la Constanţa. Participanţii au aflat cât costă să faci rafting sau să înoţi cu delfinii în Turcia ori să escaladezi munţii georgieni.

În promovarea acestor destinaţi s-au implicat şi oficiali străini prezenţi în ţara noastră.

Ali Bozcalişkan, consulul general al Turciei: Kastamon-ul este propice turismului de aventură. Se poate face rafting,

Eliziani Zviad, preşedintele Centrului de Dezvoltare a Afacerilor din Georgia: Oamenii care sunt interesaţi de alpinsim, birdwatching, ecoturism, offroad

Nici autorităţile din Constanţa nu s-au lăsat mai prejos. 

Constantin Ion, prefectul judeţului Constanţa: Avem Delta Dunării în apropiere, Dunărea aproape, avem aeroportul de la Tuzla unde putem face paraşutism.

În plus, staţiunea Neptun e un loc perfect pentru împătimiţii sporturilor extreme, datorită acestui parc de aventură, amenajat pe 2 hectare de pădure.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: Acest panou de căţărare are aproximativ 10 metri înălţime. Mi-am ales unul dintre traseele cele mai uşoare pentru că nu am făcut niciodată acest lucru, este o premieră pentru mine. Nu pare destul de greu, deşi este. Trebuie să ai foarte multă forţă în mâini şi în picioare.

Dana Măcelaru, manager parc de aventură: 14 trasee cu grade diferite de dificultate, panou de căţărare un traseu de tiroliană

Târgul de turism, organizat de Prefectura Constanţa cu fonduri europene - în jur de 600 de mii de euro - este deschis până diseară. Scopul evenimentului este promovarea destinaţiilor ideale pentru aventură, astfel că transportul şi cazarea rămân în sarcina turiştilor.

reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brînzaru