Ziua Marinei - o demonstraţie de forţă, pricepere şi profesionalism

Data publicării:
bla bla

A fost un război complet pe mare, de Ziua Marinei. Un spectacol impresionant, pe care marinarii îl arată ţării întregi o singură dată pe an. De pe mare şi de pe uscat, din aer şi de pe faleză, tunurile de pe nave, mitralierele militarilor, aparatele de zbor, scafandrii au facut un spectacol incendiar, care a impresionat peste 10.000 de turişti şi constănţeni.

Zeul Neptun şi-a facut intrarea de pe mare pe uscat înconjurat de nimfe. După ce i-a salutat pe cei prezenţi, a dat semnalul pentru debutul spectacolului pe mare. Exerciţiile au fost deschise cu parada navelor militare.

Bricul Mircea, nava şcoala a Marinei Române a prezentat onorul şi "salutul pe vergi", salutul tradiţional al marinarilor. A urmat ofensiva militarilor aflati in dispozitive. Au început sa tragă şi de pe mare, şi de pe uscat. Avioanele de luptă au simulat un atac de rachete şi bombe clasie de aviaţie, lansând simultan capcane termice împotriva rachetelor antiaeriene de la bordul navelor.

Demonstraţiile militarilor, cu nave, elicoptere, scafandri de luptă si cu patru avioane Mig 21 Lancer au smuls ropote de aplauze.

 

Militarii au intervenit în forţă pentru salvarea unei nave şi a echipajului capturat de piraţi. Ambarcaţiunea tâlharilor marini a fost nimicită, iar marinarii eliberaţi.

Undeva în larg, o nava maritimă a Gărzii de Coastă a primit alarma: la bordul unei ambarcaţiuni a izbucnit un incendiu de proporţii. În doar câteva minute, militarii au ajuns cu o şalupă rapidă şi au reuşit să salveze echipajul aflat în pericol.

Demonstraţia de forta a militarilor a adunat pe faleza din faţa Comandamentului Flotei peste 10.000 de oameni.

Pentru ei, cei 5000 de militari au arătat că Armata este pregatită să facă faţă oricărei misiuni. La sfârşitul zilei, militarii s-au retras cu torţe, iar noaptea, toate vapoarele aflate în larg şi-au aprins marele pavoaz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri