Sari la conținut
News Alert

Alunecări de teren în staţiunea Olăneşti  

Staţiunea Olăneşti din judeţul Vâlcea este din nou afectată de alunecările de teren. Pământul a luat-o la vale din cauza precipitaţiilor abundente căzute în ultimele zile. Un drum judeţean a fost închis, după ce un mal de pământ înalt de peste 10 metri s-a prăbuşit pe şosea, iar o stradă asfaltată în urmă cu două săptămâni, cu fonduri europene, s-a prăbuşit.

Oamenii de pe strada Epureşti s-au speriat când în asfaltul proaspăt turnat s-a format un crater de aproape un metru.

Strada a fost modernizată alături de alte 23 în cadrul unui proiect în valoare de 5 milioane de euro, bani obţinuţi dintr-o finanţare europeană. Primarul localităţii susţine că este o situaţie destul de gravă şi nu s-a aşteptat ca strada să cedeze atât de repede.

„Vom întocmi documentaţia şi vom merge la ADR S-V Oltenia, pentru a prezenta clar ceea ce ni s-a întâmplat cu documente. E clar o situaţie neprevăzută”, a spus Sorin Vasilache, primar Olăneşti.

Şi DJ 656, care face legătura între staţiunea Băile Olăneşti şi satul Comanca a fost blocat de un mal de pământ. În staţiune se ajunge acum doar pe DN 64. Autorităţile locale au apelat imediat la ajutorul prefectului pentru a rezolva situaţia.

Autorităţile judeţene susţin că momentan nu se poate interveni în zonă, pentru că există pericolul ca utilajele să fie prinse de malul de pământ care ameninţă zona.