Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare

Data publicării:
solomon

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv în cazul lui Antonie Solomon. Fostul primar al Craiovei a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare.  

Fostul primar al Craiovei este acuzat că a primit mită de la omul de afaceri din Piteşti Cornel Penescu, pentru a-i elibera autorizaţia de construcţie pentru un nou magazin şi pentru racordarea la reţeaua de transport în comun din Craiova, unde Solomon era, în acea perioadă, primar. Fostul primar a Antonie Solomon a fost condamnat acum la trei ani de închisoare cu executare în acest dosar de corupţie. Aceeaşi pedeapsă a fost dispusă şi pentru omului de afaceri Cornel Penescu. 

În acest dosar, Antonie Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la acţionarul firmei PIC din Piteşti, Cornel Penescu, pentru a-i facilita diverse servicii. Procesul, la vremea respectivă, a început la Tribunalul Argeş, apoi a fost strămutat la Tribunalul Galaţi, iar în iulie 2010 a ajuns la instanţa supremă, unde a fost acum condamnat definitiv. Pe 19 martie 2010, procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Antonie Solomon pentru luare de mită şi, de asemenea, pe omul de afaceri din Piteşti.

Antonie Solomon a fost primar al Craiovei în perioada 2004-2012.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri