Bază de schi şi patinoar în Baia de Aramă. Contractul pentru realizarea proiectului, semnat de vicepremierul Liviu Dragnea

Data publicării:
1121213 PARTIE

Investiţie de peste 10 milioane de lei pentru o nouă staţiune turistică în regiunea de Sud-Vest a ţării. Pe o suprafaţă de aproape 30 de hectare, lângă orașul Baia de Aramă, vor fi construite o bază de schi și un patinoar, care vor funcționa atât pe timp de iarnă, cât și vara. Contractul pentru realizarea acestui proiect a fost semnat chiar astăzi de către vicepremierul Liviu Dragnea.

Autoritățile din județul Mehedinți aveau de mulți ani intenția de a dezvolta potențialul turistic al zonei de munte. Orașul Baia de Aramă s-a dovedit a fi fiabil pentru realizarea unui complex turistic. Acesta va cuprinde o pârtie de schi pe timp de iarnă de 700 de metri, dotată cu telescaun și 3 pârtii artificiale de câte 300 de metri, care vor funcționa și vara. Turiștii se vor bucura și de un patinoar.

„Am gândit ca turiştii care vin în Baia de Aramă să beneficieze de aceste condiţii pe tot parcursul anului, deoarece proiectul este compus dintr-o pârtie pe timp de iarnă, o pârtie pe timp de vară, un patinoar, apă, canalizare, asfalt”, a spus Ionel Dunărinţu, primar Baia de Aramă.

Proiectul de 10 milioane de lei este realizat din fondurile Programului Operațional Regional. Adresabilitatea lui trece dincolo de granițele județului Mehedinți.

„Acest complex turistic se adresează la poate peste 400.000 de cetăţeni atât din judeţul Mehedinţi, cât şi din judeţele învecinate, având în vedere poziţia localităţii Baia de Aramă”, a precizat Liviu Dragnea, vicepremierul României.

Autoritățile din Baia de Aramă au fost încrezătoare în realizarea acestui proiect și au permis de mai mult timp construirea a numeroase pensiuni în zonă. Cu toate acestea, la baza pârtiei se va concesiona un teren pentru construcţia unor hoteluri de clasă, dotate și cu centre de recreere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri