Caraş-Severin. Pericolul persistă pe DN 57. Şoferii care trec riscă să rămână fără permis

Data publicării:
220615 drum clisura 1

Îşi riscă viaţa decât să ocolească peste 100 de km. Se întâmplă zilnic, pe Clisura Dunării, acolo unde Drumul Naţional 57 este blocat de mai bine de 5 luni şi unde şoferii se strecoară cu maşinile printre bolovani, ignorând că în orice moment muntele se poate prăvăli din nou. Poliţia doar ameninţă cu suspendarea permiselor celor care se încumetă să treacă de barajele făcute, dar până acum nu a luat nicio măsură. CNADNR nu a dat niciun termen de deblocare a şoselei.

Zeci de maşini trec zilnic printre stâncile care blochează DN 57. Sunt însă şi şoferi care după ce trec de indicatoarele poliţiei, când văd cum arată drumul, fac cale întoarsă.

Primarul din Berzasca, prima localitate după blocaj, a făcut demersuri inclusiv la Guvern pentru rezolvarea situaţiei. Spune că dacă nu se va face nimic, în scurt timp întreaga zonă va muri din punct de vedere economic.

Cei mai mulţi oameni din zonă lucrează la Moldova Nouă, aşa că trec aproape zilnic printre stâncile de pe asfalt. Poliţia doar ameninţă cu sancţiuni.

Din cauza drumului închis, şi locurile de muncă riscă să dispară, într-o zonă şi aşa defavorizată. O fabrică de prelucrare a lemnului şi-a suspendat activitatea acum câteva săptămâni, iar reprezentanţii unei alte fabrici de componente auto de la Moldova Nouă ameninţă că vor închide unitatea cu cei aproximativ 2.000 de angajaţi, pentru că majoritatea muncitorilor sunt de la Orşova şi nu pot fi aduşi din cauza drumului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri