Sari la conținut

Chirii decontate pentru medici. Consiliul judeţean Olt vrea să atragă tinerii doctori la spitalul din Slatina

Autorităţile din Slatina vor plăti chiria pentru medici. Pentru că exodul acestora se simte tot mai puternic, iar salariile sunt foarte mici, la concursuri se prezintă tot mai puţini medici specialişti. În acest moment, autorităţile caută cadrul legal prin care să le poată deconta chiriile celor care nu au reşedinţă în Slatina. Până acum 20 de medici s-au înscris pe liste şi aşteaptă să scape de navetă

Andrei Oprea este din Craiova şi lucrează ca medic ortoped la spitalul din Slatina din toamna anului trecut. Chiria şi utilităţile unei garsoniere ar depăşi o treime din salariul lui. Cum nu-şi permite aceste costuri face naveta. În cabinetul de la spital a adus o canapea pe care se odihneşte pentru a îşi putea vedea pacienţii la contravizită. Spune însă că cele mai grele sunt gărzile.

În ultimii doi ani peste 40 de medici tineri au venit să lucreze la Spitalul Judeţean din Slatina. Majoritatea sunt din alte oraşe şi fac naveta sau stau cu chirie. Salariul de bază net al unui medic specialist imediat după terminarea rezidenţiatului este de aproximativ 2.000 de lei, în funcţie de specializare. Chiria unei garsoniere costă la Slatina între 100 şi 200 de euro pe lună.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean vor să pună la punct un pachet de facilităţi pentru viitorii medici.

Conducerea spitalului va organiza la primavară un nou concurs de angajare pentru posturile ce nu au avut mare căutare până acum. Spitalul caută 15 medici specialişti.