Sari la conținut

CSU vrea dispensă pentru a juca în UEFA. Oltenii dau exemplu Sydney Wanderers

CS Universitatea Craiova face demersuri pentru a putea evolua în Europa League la finalul sezonului. Oltenii au nevoie de o dispensă specială din partea UEFA.

Craiovenii încep returul de pe locul cinci, după depunctarea clujenilor de la CFR. Se află la un punct de prima echipă care are dreptul de a evolua în Europa League, după ce şi Petrolul a intrat în insolvenţă. Nu este de ajuns doar o clasare între primele echipe pentru CSU, care are o serie de argumente în faţa forului european. Chiar dacă nu îndeplineşte regula celor 3 ani de la înfiinţare pentru a putea juca în competiţiile internaţionale, Craiova aduce în discuţie un precedent. Western Sydney Wanderers, club înfiinţat în 2012, a primit dispensă specială de la FIFA. Jucatorii au evoluat astfel în Cupa Campionilor Asiei, competiţie pe care au câştigat-o în faţa lui Al Hilal, condusă de pe margine de Laurenţiu Reghecampf.

Managerul oltenilor spune că s-a ajuns prea departe, cu şase echipe din 18 din Liga I, aflate în insolvenţă, fără drept de participare în Europa.