Descinderi în Mehedinţi. Procurorii DNA fac percheziţii la Consiliul Judeţean

Data publicării:
PERCHEZITII

Descinderi în Mehedinţi. Procurorii DNA fac mai multe percheziţii la Consiliul Judeţean Mehedinţi. Anchetatorii au informaţii că mai multi funcţionari ai instituţiei ar fi implicaţi în activităţi păguboase pentru stat.  

În cursul dimineţii au fost efectuate percheziţii în peste 20 de locaţii din Orşova, Drobeta Turnu Severin şi Craiova, între care şi sediile unor instituţii publice şi ale unor societăţi comerciale. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin şi din partea SRI şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei. Vizat, se pare că este şi şeful IPJ Mehedinţi, dar şi funcţionari publici.

Se suspectează că au fost făcute contracte păguboase, care ar fi prejudiciat Consiliul Judeţean Mehedinţi.  

ACTUALIZARE

Procurorii DNA au descins acasă la Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, De asemenea, au avut loc percheziţii şi la Spitalul Judeţean din Severin, dar şi acasă la directorul instituţiei. Anchetatorii au ridicat mai multe documente din casa şefului IPJ Mehedinţi.

Vizaţi sunt şi subordonati ai acestora, în total 15 persoane, care cel mai probabil vor fi duse la audieri la DNA Bucureşti.

Este vorba despre fapte de corupţie din perioada 2012- 2013, dar şi din luna ianuarie a acestui an. Aceştia ar fi făcut plăţi ilegale în baza unor documente falsificate, cu bani din bugetul Consiliului Judeţean Mehedinţi.

ACTUALIZARE

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a fost ridicat de procurorii DNA de la casa părinţilor săi, în urma percheziţiilor de astăzi. Acesta a fost dus la sediul instituţiei. Şeful judeţului le-a spus jurnaliştilor să nu îşi facă griji, nu este vinovat de niciuna dintre acuzaţiile care i se aduc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri