Firmele de catering, în toiul pregătirilor

Data publicării:
241214 CATERING

Pregătirile pentru sărbătoarea Crăciunului au intrat în linie dreaptă. Pomul a fost decorat în aşteptarea cadourilor, iar în bucătării e forfotă mare. Mii de platouri cu mâncare ajung pe masa de Crăciun a craiovenilor, dar nu doar din oalele gospodinelor, ci şi de la catering. De la an la an, firmele care oferă servicii de acest fel sunt din ce în ce mai solicitate şi fac faţă cu greu comenzilor în perioada sărbătorilor. Cei mai mulţi români nu concep masa de Crăciun fără mâncarea tradiţională, dar încep să câştige teren şi alte preparate de peste hotare, cum ar fi fructele de mare.

Fie doar pun mâna pe telefon şi comandă, fie că pregătesc în bucătăria proprie, oamenii nu renunţă la tradiţionalele sarmale pentru masa de Crăciun. De aceea, fiecare firmă de catering pregăteşte sute de sarmale pe zi în această perioadă.

Şi într-o bucatarie obişnuită găsim aceleaşi preparate. Daniela Dumitru pregăteşte deja de câteva zile masa de Crăciun cu preparate din porc, piftie şi sarmale.

„Am pregătit de Crăciun sarmale, piftie, lebăr, carne, cârnaţi pentru că tot timpul de Crăciun şi de Anul Nou noi ne întâlnim cu toate neamurile, cu cuscrii, cu copiii. Suntem numeroşi”, spune aceasta.

Curcanul cu piersici şi coniac umplut cu fructe, dar şi fructele de mare câştigă teren în preferinţele românilor.

„Cer paltouri cu fructe de mare, aici intrând creveţii, scoicile, calamar”, a spus Maria Sasu, administrator firmă de catering.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri