Gigel Sorinel Ştirbu, propunerea PNL pentru Ministerul Culturii, lăudat de foştii enoriaşi din Roşieni, judeţul Olt

Data publicării:
161213 gigel stirbu

De când a ajuns cu un pas mai aproape de postul de ministrul Culturii, numele lui Gigel Ştirbu a început să fie rostit tot mai des de sătenii din Roşieni de Olt, localitate în care deputatul PNL şi-a început cariera preoţească. Timp de şase ani a slujit la Biserica "Hramul Sfântului Nicolae". Enoriaşii au numai cuvinte de laudă despre predicile ţinute de preotul Gigel Ştirbu şi îl regretă ca pe un părinte de suflet.

Satul Roşieni din Olt are o biserică impunătoare, cu turlă mare şi ziduri groase. Aici a fost preot timp de 6 ani Gigel Sorinel Ştirbu. A renunţat însă la straiele bisericeşti şi a intrat în politică.

"El s-a retras de bunăvoie din preoţie, cred că în perioada aceea Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a dispus ca toţi cei care fac parte din cler, dacă vor să facă politică şi să se înregimenteze într-un partid politic, să aibă o opţiune, ori rămân preoţi, ori fac politică", a spus Ion Predescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopia Râmnicului.

Despre preotul Gigel Sorinel Ştirbu, mulţi enoriaşii au cuvinte de laudă. Spun că li s-a rupt sufletul când acesta a plecat din satul lor.

"Făcea o slujbă minunată, toată lumea a plâns după dânsul când a plecat. Ştiţi cum l-a iubit lumea? Doamne, ca pe Dumnezeu cred că l-a iubit, aşa de bun ce a fost", a spus o femeie.

Sătenii s-au bucurat când au aflat că fostul lor preot este propunerea PNL pentru Ministerul Culturii.

"E bine că a ajuns şi acolo, ştiinţa l-a dus să ajungă acolo, dacă nu era deştept, nu ajungea", a spus o femeie.

Dacă va ajunge ministru, oamenii speră ca fostul lor preot să nu îi uite şi să le mai treacă pragul bisericii în care a slujit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri