Maraton de audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, în dosarul Bumbeşti-Jiu

Data publicării:
020913 beta bumbesti

Maraton de audieri astăzi, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, în dosarul Uzinei Bumbeşti- Jiu. Mai mulţi directori au dat declaraţii în faţa procurorilor despre dispariţia rezervei de materie primă din care se fabrică muniţia. Sute de tone de materiale au dispărut din 2005 şi până anul acesta, în condiţiile în care acestea pot fi folosite numai cu aprobări speciale de la CSAT şi Guvern. Prejudiciul este de aproximativ 700.000 de lei.

La audieri au ajuns cinci persoane: trei foşti manageri, un şef de producţie şi un magazioner. Ei sunt acuzaţi de instigare la delapidare şi delapidare.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalui Gorj a dispus începerea urmăririi penale prin extinderea cercetărilor faţă de trei foşti directori ai Uzinei Mecanice Sadu, judeţul Gorj, şi faţă de un director de producţie la aceeaşi unitate economică”, spune Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Niciunul dintre directori nu a sesizat autorităţile despre dispariţia materialului din rezerva de mobilizare. Aceasta a fost folosit pentru fabricarea de muniţie, însă a fost luat din rezerva de stat fără acte care să ateste în ce scopuri a fost folosit.

Persoanele cu funcţii de conducere au dispus diminuarea rezervei de mobilizare aflate în prezent în administrarea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, prin scoaterea unor materiale şi introducerea în procesul de fabricaţie pentru producerea de muniţie”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Printre cei audiaţi s-a aflat şi directorul adjunct al ROMARM, Lori Boian, care în perioada 2005 - 2012 a fost director general la această unitate.

Ancheta la Uzina Mecanică Bumbeşti-Jiu a fost declanşată la începutul anului, când un angajat al uzinei a fost prins că scotea gloanţe din fabrica şi le vindea cu plasa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri