Microbuze şcolare insuficiente. 200 de elevi fac naveta la şcoala din Brezoi, înghesuiţi în 2 microbuze

Data publicării:
061014 MICROBUZ

Primarul din Brezoi, judeţul Vâlcea, s-a săturat să mai aştepte microbuzele promise de Guvern a decis să cumpere unul cu bani de la bugetul local. Nu mai puţin de 200 de elevi fac zilnic naveta la şcoala din Brezoi, înghesuiţi în 2 microbuze care fac 2-3 drumuri până îi adună pe toţi. Inspectoratul Şcolar susţine că nu ştie de problemă şi că oricum localitatea nu va mai primi microbuz, pentru că legea s-a schimbat, iar statul dă bani pentru maşini doar pentru mediul rural.

Ca sardinele. Aşa călătoresc zi de zi cei peste 200 de preşcolari şi elevi din Brezoi, Vâlcea. Şi chiar şi aşa înghesuiţi, cele 2 microbuze ale şcolii fac zilnic 2-3 drumuri ca să îi adune pe toţi.

“Este foarte greu, pentru că sunt foarte mulţi copii. Ajungem la 240 sau 260 de navetişti şi îi împărţim cum putem”, spune Gheorghe Gongu, şofer.

Părinţii sunt revoltaţi de modul în care copiii lor merg zi de zi la şcoală, dar n-au alte soluţii.

Inspectoratul Şcolar nu a auzit de copiii care călătoresc zilnic claie peste grămadă, la Brezoi.

La Brezoi nu există nicio problemă în momentul de faţă cu microbuzul. Există solicitare, dar aşa cum ştiţi, Brezoi este oraş, iar microbuzele se distribuie numai în mediul rural nu şi în mediul urban”, a precizat Ion Gherghinaru, inspector general ISJ Vâlcea.

Adică să se descurce. Ceea ce şi încearcă primarul oraşului.

Începând cu anul viitor vreau să scap de această problemă şi să ne achiziţionăm acest autobuz. E adevărat, sumele sunt fabuloase pentru noi, aproximativ 70.000 de euro un autobuz de genul acesta. Vom face eforturi, probabil îl vom cumpara în leasing, dar va trebui să facem acest lucru”, a spus Robert Schell, primar Brezoi.

Brezoiul este un oraş de munte cu 8 sate întinse. În niciunul dintre acestea nu mai există şcoală şi grădiniţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri