Sari la conținut

Mozzarella din lapte oltenesc. O firmă de brânzeturi din Italia vrea să construiască o fabrică în Vâlcea

O celebră firmă italiană de brânzeturi ar putea produce mozzarella în Vâlcea. Pentru că a găsit păşuni intinse, vaci multe, mână de lucru ieftină şi teren pus la dispoziţie de autorităţile locale, firma va construi o fabrică. Dacă totul va merge bine, de la Vâlcea vor pleca în întreaga lume aproximativ 2.000 de tone de mozzarella în fiecare an.

În comuna Păuşeşti - Măglaşi din Vâlcea, majoritatea locuitorilor creşte vaci. Pentru că localitatea e aşezată într-o zonă de dealuri cu păşuni întinse. Doar că oamenii au probleme în a-şi vinde produsele. Cererea pe piaţă e mică.

„Pe toată raza asta Rm. Vâlcea, Olăneşti Băi nu există nicio fabrică de procesare, nu avem unde să vindem laptele, la piaţă trebuie să pierzi timpul toată ziua”, spune un localnic.

Aşa că vestea că italienii ar putea construi o fabrică de procesare a laptelui la ei în comună, pe un loc viran, nu poate decât să îi bucure.

Italienii au aflat de oportunităţile pe care le oferă România, mai exact judeţul Vâlcea, de la un lucrător român din fabricile lor. O delegaţie a firmei a venit la Consiliul Judeţean şi împreună au ales Păuşeşti - Măglaşi ca amplasament pentru viitoarea fabrică de mozzarella.

Construcţia fabricii de mozzarella ar putea începe în această toamnă.

„Ar putea lucra 100 de oameni, deci din acest punct de vedere noi suntem foarte interesaţi să se realizeze această investiţie”, a spus Ion Câlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Compania italiană care vrea să investească în Vâlcea este una dintre cele mai mari din industria lactatelor şi exportă produse în 10 ţări din Europa, SUA şi Emiratele Arabe.