Pământul o ia la vale în Vâlcea. Mai multe drumuri şi case sunt afectate de alunecări de teren

Data publicării:
200614 ALUNECARI VALCEA

În urma ploilor din ultimele zile, a reapărut problema alunecărilor de teren în judeţul Vâlcea. Mai multe drumuri din Pesceana şi Muereasa au fost afectate pe anumite porţiuni, iar localnicii au intrat în panică. Le este teamă ca gospodăriile să nu le fie înghiţite de malurile de pământ. Edillii spun însă că nu au bani să consolideze pământul. Dacă nu se vor găsi soluţii rapid, sute de familii ar putea rămâne izolate.

Soţii Stănescu din Muereasca sunt în pericol în fiecare moment. Dealul pe care şi-au ridicat casa în tinereţe le fuge de sub picioare şi se tem că în curând nu vor mai avea unde să locuiască.

Pentru că sunt bătrâni şi nu mai au putere, oamenii nu vor să se mute chiar dacă stau cu frica în sân.

''Suntem la neputere, am muncit o viata intreaga sa le avem pe toate.'', a spus Gheorghe Stănescu.

''Situaţia e destul de gravă. În cazul în care alunecarea avansează vom purcede la evacuarea casei.'', a spus Ion Ungureanu, primar Muereasca.

Şi nu sunt singurii oameni din Muereasca afectaţi de alunecările de teren. În total 6 case sunt în pericol.

''S-a fărâmat şi malul, a luat şi gardul şi magazia de acolo.'', a spus un localnic.

Din bugetul comunei va începe în curând construcţia unei case pentru familia care va fi strămutată. Alunecarea de teren a afectat şi drumul spre mănăstirea de la Frasinei. Şi tot un drum a fost parţial distrus în comuna Pesceana, după ce apele unui pârâu au erodat malul şi şoseaua s-a prăbuşit.

Alunecarea pune în pericol şi două vile, contruite de curând. Proprietarii sunt plecaţi în străinătate la muncă şi stau cu frica în sân că nu-şi vor mai găsi casele în picioare.

''Se bucurau că îşi fac şi ei ceva acasă. Mă sună, unul are asigurare, altul nu. E greu să dai pronosticuri.'', a declarat Ion Vasile, primarul din Pesceana.

Vâlcea se află în continuare pe primul loc în topul judeţelor afectate de alunecările de teren din ţară.''

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri