Peste 1.000 de fermieri din judeţul Olt, executaţi silit  

Data publicării:
081013 fermieri datorii din 18

Peste 1.000 de fermieri din judeţul Olt sunt executaţi silit de Direcţia Judeteană a Finanţelor Publice. Oamenii trebuie să dea înapoi subvenţia primită de la APIA sau ajutorul de stat pentru culturi noi. S-a ajuns în această situaţie, pentru că fermierii fie au declarat mai mult teren decât au, fie nu au înfiinţat culturi după condiţiile stabilite.

În judeţul Olt, mai mulţi fermieri trebuie să restituie statului banii încasaţi. Pe lista trimisă Finanţelor Publice de către Apia se numără peste 1.000 de fermieri care au primit în total mai mult de 500.000 de lei pentru a înfiinţa culturi noi, prin ordinul 687/2007, şi peste 250 de agricultori care au de dat înapoi aproape 750.000 de lei, bani primiţi ca subvenţie de la Uniunea Europeană.

Reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Olt spun că motivele pentru care fermierii trebuie să dea înapoi subvenţia de la Uniunea Europeană, dar şi ajutoarele de stat, sunt diverse.

„În urma controalelor care au avut loc, fie controale prin teledetecţie, fie controale clasice, pe teren, s-a constatat că aceştia nu au îndeplinit condiţiile de eligibilitate şi aici vorbim de identificarea corectă a parcelei, de suprafaţa pe care au declarat-o, de respectarea bunelor condiţii agricole şi de mediu”, a spus Corina Grecea, purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Olt.

Fermierii cred că toţi cei care au greşit trebuie să restituie banii. APIA Olt a reuşit să recupereze aproape 2 milioane de lei de la fermieri în urma notificărilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri