Sari la conținut

Pierderi imense în agricultură. În Vâlcea, peste 16.000 de hectare de teren au fost afectate  

Întreaga producţie viticolă din zona Drăgăşaniului este compromisă în acest an. Toate cele 1.500 de hectare de viţă-de-vie au fost grav afectate de grindină şi de ploi. În judeţul Vâlcea, pagubele din agricultură sunt imense: peste 16.000 de hectare de terenuri agricole sunt distruse.

Viorel Florescu a cultivat 22 de hetare de viţa-de-vie, dintre care 3 cu fonduri europene. Nu îi vine să creadă cât de mari sunt pagubele produse de grindina căzută în urma cu trei săptămâni. Au urmat ploi, care au spulberat orice speranţă de a obţine ceva din domeniul viticol.

Toţi proprietarii de podgorii de pe Dealul Drăgăşaniului au fost afectaţi în procent de aproape sută la sută.

Şi legumicultorii din zonă au avut de suferit. În urmă cu trei ani, Bogdan Neacşu a înfiinţat o fermă şi avea contracte cu mari lanţuri de supermarketuri. Toate cele 30 de hectare cultivate sunt de două luni inundate.

Specialiştii din judeţul Vâlcea spun că de 20 de ani nu au mai fost aşa piederi în agricultură. Peste 10.000 de hectare de grâu şi porumb nu vor mai putea fi recoltate.

Fermierii din Vâlcea se plâng şi de faptul că pe lângă pierderile suferite vor fi nevoiţi să plătească taxe şi impozite pe suprafeţe care în acest an nu au produs nimic.