Şcoli fără apă potabilă şi toalete decente. Un sfert din şcolile din Mehedinţi nu au autorizaţie sanitară

Data publicării:
290814 SCOLI

Un sfert dintre şcolile din Mehedinţi nu vor primi autorizaţie sanitară pentru anul şcolar viitor. Unităţile de învăţământ nu au apă potabilă sau toalete decente. Toate sunt din mediul rural şi nu au primit bani de la primării pentru lucrări de amploare.

Una dintre şcolile ce îşi va deschide porţile pentru elevi fără aviz de funcţionare este cea din comuna Voloiac. Toaleta departe de şcoală şi lipsa apei sunt doar câteva dintre probleme.

Directorul s-a săturat de plângerile părinţilor, dar spune că mai mult de o igienizare sumară a claselor la început de an nu se poate face.

La şcoala din comună sunt 75 de copii care au nevoie de transport şi un singur microbuz de 16 locuri. Aşa că este nevoie de mai multe drumuri, pentru ca toţi elevii să ajungă la şcoală. Cel mai grav este faptul că pentru toate aceste probleme nu sunt semne de rezolvare.

Reprezentanţii ISJ Mehedinţi speră ca procentul şcolilor fără autorizaţie sanitară să scadă până la începutul anului şcolar. În cazul celor fără autorizaţie lucrurile vor continua ca şi până acum.

În mediul rural din Mehedinţi, în majoritatea şcolilor igienizarea claselor este făcută de personalul didactic. Profesorii şi învăţătorii vor pregăti clasele pentru prima zi a anului şcolar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri