Şi craiovenii au trăit aceeaşi dramă ca a locatarilor din Călăraşi, în urmă cu aproape opt ani

Data publicării:
271213 CRAIOVA GAZE

Drama din Călăraşi a fost trăită şi de craioveni. În ianuarie 2006, doi oameni mureau, 1.000 de apartamente erau avariate şi alte 30 de maşini distruse în urma unei deflagraţii puternice în cartierul Lăpuş. La 8 ani de la tragedie, locatarii încă trăiesc cu frică. Spun că nici acum nu sunt siguri că reviziile instalaţiilor de gaze sunt făcute aşa cum trebuie.

Vasile Ţoga este unul dintre locatarii a cărei locuinţă a fost grav afectată în urma deflagraţiei din ianuarie 2006. Îşi aminteşte acele clipe de coşmar ca şi cum s-ar fi petrecut recent.

"La ora 5 a fost odată şi la ora 7 şi ceva a fost a doua", a povestit Vasile Ţoga.

Acum bărbatul, când a auzit de drama celor din Călăraşi, afectaţi de explozie, a retrăit aceleaşi momente de groază.

Deşi au trecut aproximativ opt ani de la deflagraţia din cartierul Lăpuş, oamenii nu se simt nici acum în siguranţă.

Există însă puţini oameni care nu se tem de astfel de tragedii.

Preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari, filiala Dolj, Paul Dumitrache, susţine că cei de la Distrigaz îşi fac treaba, dar reţelele sunt vechi şi pot ceda oricând chiar şi după ce acestea sunt verificate.

Din partea locatarilor sesizările nu sunt decât în momentul în care se întâmplă marea nenorocire. În al doilea rând, avem o istorie în legătură cu gazele naturale, şi când spun asta, mă refer la acea mare nenorocire care s-a întâmplat în Lăpuş-Argeş”, a spus Paul Dumitrache, preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari, filiala Dolj

În urma tragediei care a avut loc în ianuarie 2006, două persoane şi-au pierdut viaţa, printre care o angajată de la centrala termică unde a avut loc acumularea de gaze. În aceeaşi explozie au fost avariate 1.000 de apartamente şi 30 de maşini au fost distruse.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri