Sari la conținut

Şoferi inconştienţi, autorităţi nepăsătoare. Drumul DJ 671, între Comăneşti şi Baia de Aramă, a fost închis din cauza alunecărilor de teren

Şoferii din Mehedinţi îşi pun cu bună ştiinţă viaţa în pericol şi circulă pe un drum închis din cauza alunecărilor de teren. Este vorba de DJ 671, între Comăneşti şi Baia de Aramă, unde pământul a luat-o la vale, vara trecută. În loc să-l repare, autorităţile judeţene au decis să-l închidă. Sătui să ocolească 40 de kilometri pentru a ajunge dintr-o localitate în alta, oamenii au dat barierele de beton la o parte şi circulă la limita pericolului.

În faţa poliţistului, fiecare dintre şoferii suprinşi pe Drumul Judeţean 671, între localităţile Comăneşti şi Baia de Aramă, are o explicaţie. Fie spun că nu au văzut indicatorul, fie invocă graba. Ignoră însă pericolul la care se expun.

„De două luni se circulă pe drum. Dacă e să mă duc de acasă la Baia de Aramă trebuie să ocolesc 70 de km”, explică un şofer.

Problemele în zonă au apărut în urmă cu doi ani.

În luna iulie însă, o alunecare de teren a rupt drumul în mai multe locuri. Atunci autoritaţile judeţene au decis să-l închidă. Au montat bariere de beton şi panouri care indică rutele ocolitoare.

„Poate că ar fi o soluţie să instituim acolo un punct de pază care să nu permită accesul. Până la urmă, cel care trece pe acolo printr-un loc nepermis îşi asumă riscurile”, a spus Aladin Georgescu, preşedinte CJ Mehedinţi.

Cei 26 de kilometri de drum, acum aproape distruşi, au fost reabilitaţi în 2010, pe bani europeni. Consiliul judeţean Mehedinţi promite că la anul va încerca să găsească alte fonduri pentru refacerea şoselei.