Vor creşte comenzile la Fabrica de Avioane Craiova. În acest moment se află în reparaţii două avioane IAR 99  

Data publicării:
280414 AVIOANE

Situaţia tensionată de la frontierele Rusiei ajută indirect la revigorarea Fabricii de Avioane din Craiova. Surse din domeniu spun că se vor mări de cel puţin două ori comenzile uzinei. Vestea a venit cu bucurie pentru cei 320 de angajaţi.

În urma cu trei ani, angajaţii fabricii de la Craiova aveau restante chiar şi de opt luni la salarii. În prezent sunt la zi şi sunt optimişti în ceea ce priveşte perioada următoare.

„Am făcut atâtea avioane până acum, am putea să executam şi partea de reparaţii fără probleme. Ne descurcăm, nu e nici o problemă. Am rămas în continuare capabili să facem chestii din astea şi ne-am bucura dacă chiar şi pe viitor nu s-ar opri aici”, spune un angajat.

Pentru noi comenzi este nevoie însă ca Guvernul să mărească bugetul alocat Ministerului Apărării. Reparaţia completă a unui avion IAR 99 Şoim costă aproximativ 4 milioane de lei, însă o parte din bani revine furnizorilor care livrează echipamente pentru modernizarea avioanelor.

"Ne mândrim că am reuşit, prin sacrificiile pe care le-am făcut noi, să menţinem fabrica astfel încât astăzi să putem răspunde „da” la orice comandă pe care Armata ne-ar da-o acum, să reparăm sau chiar să şi reluăm producţia de avioane”, a spus Victor Peţa, lider de sindicat Avioane Craiova.

În acest moment, în Avioane Craiova se află în reparaţii două avioane IAR 99. Pe de altă parte, fabrica ar putea obţine luna viitoare atestatul pentru a repara avioane civile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri