Sari la conținut

Ateliere pentru tineri antreprenori

În perioada 28 noiembrie - 6 decembrie tinerii întreprinzători din Brăila, dar şi din judeţele Galaţi şi Buzău au ocazia să participe la workshop-uri gratuite care îi vor iniţia în tainele antreprenoriatului.

Cursanţii atelierelor de lucru vor înţelege cum gândesc şi cum se comportă antreprenorii de succes şi îşi vor dezvolta abilităţile de negociere.

Camelia Drăgan - trainer EMPRETEC: "Eu sper ca acest program să dezvolte afacerile în oraşul nostru, să încurajeze tinerii să nu mai plece şi să-şi construiască propriile afaceri şi sunt convinsă că în urma acestui program vom avea şi rezultate, deoarece feedback-ul pe care l-am avut în ultimii ani a fost foarte bun în sensul că toţi participanţii care au trecut prin acest workshop, în proporţie de 78% şi-au deschis propriile lor afaceri sau şi le-au dezvoltat pe cele existente".

România este prima ţară din Europa în care se implementează acest program la iniţiativa Departamentului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Mediul de Afaceri şi Turism.

Din 2008 şi până în prezent 1.600 de tineri au participat la cursurile de antreprenoriat. Programul din care fac parte aceste exerciţii de pregătire se numeşte Empretec şi se defăşoară în 32 de ţări din America, Africa, şi Orientul Mijlociu.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Luigi David