Sari la conținut

Blocuri anvelopate cu finanţare europeană

În urma implementării proiectului, reprezentanţii Primăriei susţin că locatarii blocurilor C11, C12 şi D8 din cartierul Ţiglina 2 vor plăti facturi la încălzire cu cel puţin 40% mai mici decât până acum.

Violeta Pavlenco, manager proiect: "Lucrările prevăzute în contract sunt anveloparea clădirii, temroizolaţia terasei, schimbarea tâmplăriei cu sisteme termopan, schimbarea şi izolarea conductei de la subsolul blocurilor pentru alimentare cu agent termic încalzire şi apă caldă menajeră".

Proprietarii apartamentelor vor trebui să suporte, însă, o parte din costurile reabilitării termice. Sumele pot varia în funcţie de numărul de camere şi etajul la care se află apartamentul.

Costel Hanţă, director Direcţia de Investiţii: "Valoarea cea mai mare ar fi 5.500 de lei pentru un apartament cu trei camere. Dar asta este valoare calculată acum, noi ne aşteptăm ca în urma achiziţiilor valoarea să scadă cel mult 85%".

Valoarea totală a proiectului este de 4,4 milioane de lei, din care 2,5 milioane reprezintă fonduri de la Uniunea Europeană, iar restul reprezintă contribuţia municipalităţii şi a asociaţiei de proprietari.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu