Sari la conținut

BRĂILA. Hoți cu imaginație morbidă

Scenariul a fost pus la cale în decembrie anul trecut de Florin, Iulian și Gigel.

Trei brăileni care au sperat să facă rost de bani înainte de sărbători.

Ana-Maria Dobre-reporter Digi24: "Potrivit anchetatorilor, tinerii ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale din municipiu şi ar fi sustras opt carcase de porc, având greutatea totală de peste 300 de kg, iar de teama de a nu fi prinși, tinerii au avut o imaginație morbidă: au ascuns carnea într-un cimitir, în cripta unui monument funerar".

Brăilenii sunt şocaţi de fapta tinerilor.

"E prea incredibil așa ceva, să ascunzi carne furată într-un cimitir, într-o criptă, ajunge pe piață cine știe ce se mai întâmplă după aia..." spune un brăilean.

"Mi se pare o idee ciudată, nu știu cui i-ar fi dat prin cap să facă așa ceva" declară alt localnic.

"Numai la gândul ăsta.... mă fac vegetarian" mai spune un brăilean.

Oamenii legii au dat de urma hoților de carne, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit agentului economic.

Jenel Șogor-purtător de cuvânt IPJ Brăila: "În urma investigațiilor efectuate de polițiștii brăileni, cei trei tineri au fost identificați, iar în prezent sunt cercetați sub aspectul infracțiunilor de furt calificat și profanare de morminte".

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, care a dispus începerea urmăririi penale faţă de suspecţi.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David