Sari la conținut

BRĂILA. Inaugurare amânată

Secția de Cardiologie a Spitalului Județean Brăila trebuia să fie gata încă din vara anului trecut, însă lucrările au tot fost amânate din cauza constructorului.

Deși nu a fost taxată pentru întârziere, societatea austriacă a finalizat abia acum investiţia, însă a „umflat" nota de plată cu o jumătate de milion de euro. Cel puțin asta acuză autoritățile brăilene.

Viorel Mortu - președinte CJ Brăila: "Ei au făcut proiectul, ei l-au executat și acum ei reclamă că prețul a fost greșit".

Societatea austriacă a venit cu un deviz de lucrări care urcă la aproape trei milioane euro, bani în care sunt incluse lucrări cerute suplimentar chiar de către fostul şef al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. O explicație care nu a putut fi susținută cu hârtii.

Istvan Besenyei - director „Vamed": "Discutăm doar despre cantități suplimentare de lucrări care au fost necesar de a executa. Dacă domnul fost președinte, în baza unei note a spitalului solicită ferestrele să aibă sistem antisuicid, noi punem antisuicid care costă undeva la 20 de euro per metru pătrat".

Viorel Mortu - președinte CJ Brăila"Nu a evocat niciodată acest lucru în 2012, 2013, 2014. Noi nu ne putem angaja la a o plăti, la a o onora pentru că pare a fi cusută cu ață albă. Ne-au amenințat cu darea în judecată, nicio problemă ne judecăm".

Problemele de la Cardiologie nu se opresc însă aici. Din cauza lucrărilor amânate, trei medici intervenționiști veniți, special, din capitală pentru acest proiect, se vor întoare la București de la 1 iunie pentru că nu-și permit să mai aștepte inaugurarea secției.

dr. Bogdan Minescu - șef secție Cardiologie, Spitalul Județean de Urgență Brăila: "E o specialitate cu manualitate, ori, a nu lucra un an, un an jumătate, iar încă cine știe cât până când ne putem muta efectiv acolo, scoate din mână. Așa că sigur a fost o nemulțumire, o nemulțumire importantă din partea lor din acest punct de vedere".

Lucrările la noua secţie de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, au început în februarie 2013 pentru suma de 10 milioane de lei și trebuiau încheiate în august 2014.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David